В навечерието на празника на София столичните фенове на автомобилния спорт

...
В навечерието на празника на София столичните фенове на автомобилния спорт
Коментари Харесай

Телефоните и слушалките са най-големия бич за шофьори и пешеходци

В навечерието на празника на София столичните почитатели на автомобилния спорт ще бъдат очевидци на едно от най-грандиозните събития " Писта София ". Тази година то ще бъде в поддръжка на акцията " Ден без починали на пътя " и разпространява мотото " Остани жив. Пази живота ".

" Писта София " е кръг от Националния шампионат по затворен маршрут, където се състезават професионални водачи. Това е събитие, посредством което желаеме да покажем на всички по какъв начин в оптимално обезопасени условия всички могат да се движат с много по-високо движение, в сравнение с е регулярното, което е по улиците на България ", сподели ръководителят на Комисия " Рали " към Автомобилната федерация Пламен Иванов.

В конкуренцията ще се включат и двама унгарци.

" Над 40 от най-хубавите екипажи също ще са на трасето, тъй че през съботния ден се надявам да стане един празник на спорта. Искаме да покажем на водачите, че има особено обособени трасета, по които могат да се движат бързо - над общоприетоо избраните от закона скорости. Нека не трансформираме пътищата в писта ", допълни Иванов.

А фамилии с деца също ще могат да покажат уменията си.

" Дрифт такси " пък е част от шоу детайлите в надпреварата и част от почитателите, които ще участват, ще имат опция да се качат в автомобил, който много по-атрактивно да премине през трасето и по този начин да придобият визия какво съставлява придвижването с висока скорост ", разкри Иванов.

По думите му новите коли стават все по-мощни, само че и с от ден на ден системи за сигурност.

" Но и не дават действителна визия за скоростта. Младите хора от ден на ден се предоверяват на новите автомобили и това доста постоянно води до обстановки, които са и с съдбовни последици. Нека премисляме обстановките и тези 5 минути, които гоним, не всеки път са най-важното нещо. Личният образец на по-възрастните е нещо, което би трябвало да се следва ", настоя гостът.

Пламен Иванов е на мнение, че мярката, която държавното управление вкара за мощността на колите, ръководени от младите водачи, ще бъде работеща.

" Безопасността на придвижване при децата е извънредно значима. Повече от 30 години осъществяваме акцията " Децата потеглят на учебно заведение, да ги пазим на пътя ", за нас тя стартира малко по-рано, а не от 15 септември. От началото на месеца до края на октомври ще се включваме интензивно във всички мероприятия, които са свързани с обезпечаване на безопасността в регионите на учебните заведения и детските градини. Основната ни задача беше да проверим положението на пътните знаци и пътните маркировки ", съобщи главен контрольор от Отдел " Пътна полиция " Мария Ботева пред Bulgaria ON AIR .

Тя разясни, че ще има и осведомителна акция.

" Днес нашите коли ще бъдат с включена светлинна сигнализация и това ще продължи съвсем до края на деня. Един от резултатите, който целим, е хората да бъдат по-внимателни и да се оглеждат по-често, както и да дават преимущество. Изключително значимо е, когато децата се движат пешком, да употребяват площите, които са предопределени за тях ", разяснява още комисар Ботева, като моли пешеходците да внимават при пресичане и да не се разсейват с телефоните си.

" Електрониката е причина за едно огромно разпръскване на лидера, пешеходци и велосипедисти. Носенето на слушалки е най-сериозният фактор, който разсейва безусловно всички участници в придвижването. Те, пренасяйки се в различен свят, не са дейни и са причина за проблеми. Приветствам диалозите в тази посока, че всички, които са в автомобила и са спътници на лидер, който е употребил алкохол или опиати, са съучастници в неговите дейности. Те също би трябвало да носят отговорност ", безапелационен бе Пламен Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР